Träffa skådespelare

Kanske kan man få berätta om skådespelare man mött istället för att berätta om såna man skulle vilja möta?

Jag hade PRAO-plats på Stadsteatern 1984 eller så. (Googlade just på det. Det var visst 1980 …) Pjäserna på tapeten var Häxfisken, Hoppla, vi lever och Mordet på Marat. Jag var med en inspicient en vecka och med en dekorationsmålare en vecka.Hon hette My Leffler. Jag grät när vi skildes åt. Jag tyckte så mycket om henne.

However. Philip Zandén var med i Häxfisken. Han pratade med mig. Undrade vad jag gjorde där och så. Jag minns doften av teatersmink i logen. Sen kom Amadeus 1981 och då gick jag på gymnasiet och hela klassen var kära i Philip. Vi skickade kollektivt kärleksbrev. Håhåjaja.

Så har jag ju dansat med Jakob Eklund i Nice och tillbringat en del tid med både honom och Claes Malmberg. Också i Nice.

När jag jobbade på Skansen på Galejan (kaksi kroni för de finska barnen i karusellen. Kaksi kroni för ett av numren att spela på chokladhjulet. Och gosedjurshjulet. Och Alladinhjulet. En dag, när jag stod där i småregnet och ingen ville komma och lägga två spänn på ”nummer ett till tjugo. Ingen mer som vill spela? Då stannar jag hjulet!” så är jag ganska säker på att jag såg Greta Garbo bort mot elefanterna till. Hon stod där, stilla i regnet och tittade på mig. Och jag tittade på henne. Med jättehög puls, Hon var ju min idol! Men hon gick vidare och jag var paralyserad och stirrig. Men jag har sett hennes grav på Skogskyrkogården. Och gått på hennes gata på Söder – Blekingegatan – många gånger.

Till sist har jag ur min plånbok plockat fram en utriven bild av Johnny Depp och bett honom signera den när han var på Café Opera när Gilbert Grape hade Sverigepremiär. Jag hade ingen aning om att han skulle dit, men det var ju en salig tur att jag hade den där bilden av honom i plånkan. Fast lite pinsamt. och det sa jag till honom ”it’s a bit strange having a picture of you in my wallet, meeting you and ask you to sign it. A bit embarrassing too.” och då sa han ”You’re sweet!” och klappade mig på högra armen. DET NI!

Annars skulle jag gärna ha John Cusack hemma i soffan nån gång. Hans syster Joan kunde hänga på.

Jag tänker att det räcker där.

2 reaktion på “Träffa skådespelare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>