Oväntat besök

I fredags var vi på 70-årskalas från 15-23. Pers mamma fyllde år. Ja.

Med anledninga av denna födelsedag så är Pers syster, som bor i Paris med sin familj, också här på besök. Mycket trevligt!

Igår kom de hit. I samma veva som de precis bestämt sig för att komma, så ringde även Pers halvbror som också kom. Från tre entrecoter i marinad till middag med tio pers. Men nog svängde vi ihop det! Tomatsallad, grönsallad och till sist ganska hårt stekt ostronskivling med färska gröna bönor med riven ingefära och vitlök, lite salt, lite peppar och en skvätt sesamolja. Gudagott!

Så hade vi olika såser hemma – bearnaise och chilibearnaise och en alldeles nyinförskaffad chimichurro i Lallerstedts namn. Och nu måste jag slå ett slag för den sistnämnda. Detta är gott! Senast jag åt det var i Argentina minsann. Men nu behöver man alltså inte anstränga sig så mycket. Man kan gå till Konsum och köpa en färdig burk. Eller – göra den själv. Då vet man ju dessutom exakt vad som är i.

Recept 1

Recept 2

Övrigt för grillaren -
Marinera i Jamie Olivers kryddblandning som heter BBQ seasoning (plus lite olja och soja …). Very good!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>