Tålamod eller lättja?

Stopp i trafiken. Tvärbanan. En lastbil står stilla på spåret vid Solna Business Park. Bärgare tillkallad.

Jag skulle kunna ge mig ut på torget här i Alvik, leta efter buss och kanske slippa oviss väntan på att tvärbanan ska ge sig av. Men hur lång tid kan det ta för bärgaren! Eller om 20 starka personer helt enkelt lyfter bort lastbilen från spåret?

Jag undrar om chauffören står bredvid lastbilen och sliter sitt hår just nu? Eller om hen har lagt sig för att sova lite i förarsätet i väntan på förflyttning? Kanske passar på att dricka en kopp kaffe från medhavda termosen. Ringer sin mamma och gråter. Eller – tar första bästa buss därifrån.

Jag väntar vidare, bestämmer mig för att jag inte är lat men utrustad med ett robust tålamod. På vissa ställen i världen finns det inga tidtabeller. Där går bussen eller tåget lite när som helst. Jag låtsas att jag sitter och väntar på avfärd på en bänk i Lima, Peru.

Hóla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>