Från ett sorts vatten till ett annat

Jag har badat i Indiska Oceanen. Saltvatten. Varmt på stranden. Sand mjuk som potatismjöl. Underbart.

Här hemma igen. Regn och grått. Men det är jag säkert inte den enda som har uppmärksammat. Jag har två par lämpliga skodon denna årstid. Två par gummistövlar. Det som är lite knepigt är att jag, som sagt, har en jävla hallux valgus på vänsterfoten.

Det ena stövelparet, som kommer från Marimekko och har ett grått mönster som är jättefint och en liten klack, klämmer åt foten så jag håller på att avlida. JA! Jag ska kolla om man kan operera bort den där skitfoten. Eller delar av den. Och sen ska jag  - vad heter det? Centrifugeras? Halveras? Kontribueras? Jävlar. Jag är senil. När man går hemma och det opererade läker. Allvarligt? Hjälp. Men jag är en jävel på xhosa. Nej. Inte det heller. Och var nu snäll att INTE skriva ordet jag söker i kommentarsfältet. Jag måste komma på det. Själv. Bli fri från afasin.

Det andra paret är höga och svarta och väldigt snygga för att vara gummistövlar. Dem fick jag en gång för länge sen av min före detta man. Jag hade nån gång kanske påpekat att jag aldrig fick nån överraskningspresent av honom. Du anar vartåt det barkar? Vi var vid Slussen och jag tittade på gummistövlar. Bestämde mig för att köpa det ganska dyra paret. Och då bestämde sig före detta mannen att slå till. Jag fick dem. Som den efterlängtade gåva jag gnällt om. Ja … Gummistövlar var ju inte min första tanke på kärleksgåva. Men jag har dem kvar. De fyller väl 25 år eller så vid det här laget. De klämmer också. Satan.

Nu regnar det som sagt. Snön låter vänta på sig. Ljuset också. Så. Man behöver passande gummistövlar, tänkte jag. Gick till Åhléns efter jobbet. Provade tre par. Ett par från Tretorn som inte var sköna att gå i. Ett par från Swims som hade en orange dragflärp där bak ”Den kommer dras loss” tänkte jag så gjorde den det. Jag skämdes icke. Dassig tillverkning. Och ett par Ilse Jacobsen som kostade mest men var snyggast. Redigast. Dem köpte jag! Glad som en lärka är jag nu.

bild 2

Till och med Tilla gillar dem!

Rehabiliteras va. Kan själv!

3 reaktion på “Från ett sorts vatten till ett annat

  1. Louise

    Och ja, det var ju ”rehabiliteras”! Tur att du kom på det själv…besserwissern inom mig hade haft svårt att låta bli att kommentera!
    :-)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>