I Sydafrika

Wow!

Det är så fantastiskt härligt att vara här! Och jag ser fram emot varje dag lika mycket.

Resan hit var långdragen och det är alltid svårt att sova sittandes under en resa, tycker jag.  Har man sen ett stackars barn som gråter oavbrutet när lampan är släckt (och det alltså enligt flygbolaget är natt) några rader bort, så blir det extremt svårt att sova. Nåja. Jag fick väl fyra timmars sömn till slut.

När vi kom fram efter flygbyte i Johannesburg, var klockan eftermiddag men innan vi åkte till hotellet så åkte vi upp på Taffelberget och vi fick väldig energi av det!

Guiden heter Andreas och är frilansande journalist (främst för GP och Sydsvenskan). Han bor i Kapstaden sen flera år och det känns bra att ha nån som faktiskt har sin vardag i Afrika som guide.

Hur är det att resa i grupp? Jotack! Det är bra! Vi är bara tolv stycken, så det blir ju en del prat med allihop. Några kommer från Ängelholm och några från Gävle, övriga bor i Stockholmsområdet. Ingen känns svår att komma överens med, Skönt.

Vi har varit på några riktigt bra restauranger – igår, på julafton, var vi på ett ställe som heter La Mouette. Dagen innan var vi på Dash. Också bra!

Övriga aktiviteter -
Kåkstaden Langa. Svårt att få ner nåt kort om det. Blir nog ett eget inlägg.
Waterfront som är ett stort köpcentrum med affärer och restauranger
Akvariet
Green Market – en marknad med konsthantverk

Vi har promenerat. Varit i lokal mataffär – det är alltid lika roligt! Per och Dante badade i poolen medan jag sov.

Så har vi druckit drinkar och fantastiska, billiga viner. Och alla är glada! Längtar efter storpojkarna, men jag får väl skylla mig själv om jag åker hemifrån. Dante saknar katterna. Det gör nog Per och jag också …

Nu ska jag läsa en stund!

En reaktion på “I Sydafrika

  1. Jenny

    Jag kan hälsa från era katter. Träffade dem idag. De hälsade att de mådde väldigt bra och Tilla har bara rymt en gång, igår. Men Erik hämtade hem henne igen. Messi har varit väldigt reserverad men nu vill hon leka med Emi. Tilla har inte alls varit reserverad och när jag var där for hon runt på sitt bästa humör.

    Visste ni att de på denna korta tid hunnit lära sig franska?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>