Mio

Ibland får jag med mig de märkligaste saker efter läsning av dagens DN. I morse läste jag en fråga om namnen på tunnelbanevagnarna. Detta roar mig. Inte så att jag springer ihjäl mig för att få sitta i vissa vagnar, men jag tycker att idén är bra.

En av frågorna till ”Fråga Eva-Karin” i Stockholmsdelen idag var ”Går samma vagn för det mesta på samma spår? Vagnen ”Mio” har vi till exempel bara sett två gånger på den gröna linjen”.

När jag börjar dagens kommunala resa har jag inte en tanke på vagnnamnen, men när jag plötsligt tittar ut på Medborgarplatsen så ser jag en enda sak på tåget på andra sidan perrongen bakom en arm, tre huvuden och mitt tågs dörrar. Det är ett ord. Ett namn – Mio.

Visst är väl sånt konstigt. Och lite typiskt.

Om du vill läsa om namnen på tunnelbanevagnarna så finns det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>