Det godaste – kinesisk bröllopskyckling

Det här receptet är gammalt. Min mamma gifte sig med Tommy den 17 mars 1978 och då bjöd de på det här när de hade fest efter vigseln i Handens rådhus.

1978 fanns det inga kycklingbröst att köpa. Nej, då fick minsann mormor och mamma ta hand om de hela kycklingarna. Det tog tid. Men åh så gott!

Fattar inte riktigt varför receptet är anpassat för tre personer, men här är det -

400 gram kyckling
1 äggvita
1/2 msk arrowrot
1/2 tsk salt

1 dl jordnötter

1 dl hackad purjolök
2 tsk socker
1/2 tsk vinäger
1 1/2 tsk soya
1 tsk arrowrot
1/2 dl vatten
1-3 msk sambal oelek
1 dl olja

Strimla köttet smått. Rör ihop äggvita,arrowrot och salt. Blanda med köttet. Hacka jordnötterna efter avsaltning – lägg i skål. Blanda den hackade purjon, socker, vinäger, soya, arrowrot och vatten, blanda väl. Hetta upp olja och bryn köttet vitt. Rör om hela tiden. Häll i sambal oelek och den färdiga purjoröran. Stek i 1 1/2 minut. Tillsöätt jordnötterna, servera med ris (eller sallad).

Vill du ha fler tips på goda maträtter läs här och här.

Trevlig helg!

3 reaktion på “Det godaste – kinesisk bröllopskyckling

  1. Pingback: Favoritbullar | Ingenting är omöjligt

  2. Pingback: Melanzane och jag | En blogg om allt möjligt

  3. Jenny

    Det är så roligt, för jag tänker alltid på att det är din mammas bröllopskyckling när jag lagar den här rätten. Förut hade jag hela kokboken som receptet stod i, Göran Malmsqvists kinesiska frus kokbok (så hette den inte). Men efter att ha ägt boken i 20 år och bara lagat just denna kyckling, rev jag ut den sidan och slängde resten av boken.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>