En bok

Jag har läst en bok. ”Kärleken passerade här en gång” av Peo Bengtsson. Den handlar om en man som blir lämnad av sin fru och hur han, hon och deras två döttrar tar sig från livet som gifta till livet som skilda.

Boken är tråkig. Jag har inte en enda gång längtat efter att läsa den, trots att jag burit runt den i handväskan i flera veckor. Jag fattar inte heller vilken målgruppen är. Nyskilda? Såna som funderar på att skilja sig? Män? Kvinnor?

Jag har gäspat mig igenom boken och har som välvilligast tänkt ”Ja, det är bra att bli påmind om att det kan vara bra att tänka på vad man har.”

Boken är välskriven, men trist. De bästa partierna är de där manlig vänskap beskrivs. Ibland undrar jag om det är en bok skriven i terapeutiskt syfte – alltså att författaren har genomgått en skilsmässa ganska nyligen och nu är det dags att berätta för de involverade hur det var. Varför blanda in mig och andra i det?

Jag är ledsen att jag känner så här. Jag önskar att jag kunde tycka om den. Nu är väl kanske den här beskrivningen av boken inte särskilt lockande, men om någon är intresserad av att läsa den så har jag den här hemma.

Nu ska jag hitta en bok som jag ser fram emot att läsa! Jag älskar ju att läsa andras berättelser – när de berör eller triggar nåt hos mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>