Protester

Man kan visa vad man tycker på så många sätt. Idag har jag varit på en tillställning där man visade sitt missnöje vid två olika tillfällen.

Det ena var en fredlig, tyst protest. Den andra var, vill jag lova, högljudd. Och våldsam.

Vi har varit på fotboll. Nej. Sluta inte läsa här. Snälla.

Den tysta protesten kanske kan beskrivas litegrann som en strejk. Publiken får inte vad den vill ha och tycker sig ha rätt till. Så de som normalt driver en stor del av ”livet” på matcherna – hejaklacken – kom inte in förrän efter en halvtimma in i matchen. Tyst och tråkigt.

Sen var det som vanligt ända till ett tag in i andra halvlek då ett gäng mörkt klädda unga män (antar jag) i jackor med luvor sprang upp ovanför motståndarlagets hejaklack. Där kastade de ner knallskott. Så var slagsmålet igång.

Jag fattar inte. Vem får ut nåt av det här? Är jag världens mest naiva när jag verkligen inte fattar? Matchen avbröts i 40 minuter. Barn grät av rädsla. Folk som hejar på samma lag börjar bua åt varandra. Alla de drygt 10000 som var där störs av ett litet gäng kompletta idioter som verkligen inte har på nån endaste arena att göra. Om det inte är tornerspel eller så. Boxning. För fotboll verkar de inte vara intresserade av.

Kanske ulliga, gulliga katter skulle vara nåt att sysselsätta sig med istället för att slåss? Piffa och kamma på utställningar. Bra med luvjacka då.

Undrar också om de tycker att kvällen blev lyckad. När man blir hatad av alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>