Chop shop

Ibland hjälper det. Att shoppa bort den lilla depressionen. Jag försökte igår. Lyckades dåligt. Måste berott på att jag faktiskt inte köpte nåt.

Idag, när jag gick ensam på lunch igen, såg jag ut över nejden och sökte efter lämplig restaurang.

Det är inte så många ställen att välja mellan. MIO har mackor och paj med osäkert bäst-före-datum. Men rummet man äter i är ljust och fint. Fast det tar evigheter att få maten.

Thaistället på andra sidan vägen är märkligt. Och kallt. Idag stod dörren på vid gavel och alla satt med ytterkläderna på sig. Men det är genuint och maten är stark på ett bra sätt.

Så finns det ett ställe som serverar husmanskost. Nån gymnasieskola i närheten har det här som matsal så det är alltid massor av ungdomar där som äter samma mat som jag fast för en tredjedel av priset. Och han i kassan har en kladdig kockskjorta som det står Kaknästornet på.

Och sen är det Bromma Blocks som ligger liiite för långt bort men som har Erssons goda räksallad. Fast den är ju så god att man vill ha vin till. Och jag kan ju inte komma full tillbaka. Va?

Jag gick till thaien. Jag tror att hon i kassan förstår mig bättre än jag förstår henne. Jag vill verkligen förstå. Kämpar med att läsa på läpparna och kolla kroppsspråket och tänka på thailändska – det går så där.

Efter lunch var det shoppingdags. På Jysk. Hahaha! Det var liksom det bästa den lilla handelsplatsen hade att erbjuda. Cykelringen gick fetbort. kvik också. Jysk är liksom inte särskilt sexigt. Inte alls faktiskt. Men! De har kuddar! Och plötsligt kände jag ett behov av en sån där kudde som formar sig efter en. En WellPur till specialpris! Så jag köpte en som de stoppade i den största påse jag sett, och sen kände jag mig faktiskt lite lyckligare. Eftermiddagen blev riktigt bra!

Så. Idag tackar jag Jysk för deras kuddutbud. Tack Jysk.

(Vad händer i morgon? Köper hon ett kök? En cykelhjälm? Eller bara en macka på MIO? Spännande fortsättning följer. Häng med!)

P.S. Angående Chop shop. Jag tänkte så här – liksom hugga bort deppet genom att handla. Chop. Shop.

Note to self – välj inte bloggrubriker som behöver förklaras.

3 reaktion på “Chop shop

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>