Mats på Millesgården

Det är klart att även jag ska skriva nåt om besöket på Millesgården häromdagen. Mats Gustafson.

Jag ska börja med att berätta att det här var en speciell dag för mig. Jag har inte jobbat sen i februari. Ja, i alla fall inte heltid. Tidigt i våras var jag och Jenny på Waldemarsudde på Johan de Geer-utställningen en fredag och det var så otroligt skönt att kunna gå på museum på en vardag. Jag kände en sån enorm frihet. Att kunna göra vad som helst, när som helst. Härligt.

I fredags var vi alltså på Millesgården och såg utställningen med Mats Gustafson. Efter utställningen, ett längre samtal sittandes på muren ner mot vattnet och en promenad i trädgården så bestämde vi oss för att äta lunch på Millesgården också. Jättegott! Men herregud så märklig personal. En yngling i kassan som raljerade på ett översittarvis som inte passar någon som arbetar med service. En mycket ung kvinna som skulle hålla servera rätt person rätt maträtt. Hon visste bara inte hur. Att ropa ”27″ med den tunnaste rösten ever, funkar inte. Nåja. Solen sken och maten var, som sagt, god.

Och utställningen då? Asbra! Vilka underbara modebilder! Mestadels akvareller som är helt fantastiska. Målningarna är liksom fulländade. Spännande. Jag undrar bara en sak. Hur lång tid det har tagit att komma till varje bilds slutgiltiga utförande. Hur såg skisserna ut?

Gå dit!!!

Men nu är de där ”lediga” dagarna alltså över. Inga museibesök på fredagar. Än på ett tag. Det kommer jag att sakna. Mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>